Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 2015-es évre vonatkozóan biztos programok:

- évente kétszer (tavasszal és összel)  3D íjászverseny, korhatár nélkül!!

- május végén gyereknap a sportpályán: sok érdekes feladattal, programmal,  apró nyereménnyel. De mindenképp élményekkel gazdagabban indul haza mindenki aki eljön.

- a Kismányokért Egyesület hagyományosan megrendezésre kerülő két napos Falunapi rendezvény sorozata júliusban:

      melynek első napja a gyermekeké (ügyességi verseny, több állomásos vetélkedő, arcfestés, nősök-nőtlenek futballmeccs, vacsora paprikás krumpli falusi kolbásszal, éjszaka BÁTORSÁGPRÓBA az erdőben-minden évben egyre jobb!!) 

        a második a felnőtteké, a találkozásoké és a kultúráé, zárás képpen hajnalig tartó utcabáli mulatozás értékes tombolákkal

- október 8.-hoz közel eső vasárnapon a Katolikus templom búcsújával kezdődik, sok zarándok látogatja gyönyörű faragásokkal díszített kegyhelyünket.

- az év bármely napján megtekinthető az Evangélikus templom, melyben országos hírű orgona szól.

- december hónapban több alkalom is adódik a szórakozásra:

   Mikulás-váró ünnepségen a falu legapróbbjai adnak műsort, frissen sült tök, mézes-dió, forralt bor, meleg tea várja a résztvevőket.

   Karácsonyi betlehem és éjféli szentmise utána agapé, az év legnemesebb napja, melegséggel, meghittséggel, tisztasággal. Mindig elvarázsol. 

 

Az év minden napján sok szeretettel várjunk a kedves érdeklődőt.

Szálláshelyünkön kényelmesen elfér egy négy-hat tagú család. Két szoba és egy közös helység található a házban. A szobákhoz saját fürdő helyiség tartozik, a konyhában található: 4-es villany főzőlap, főzőedények, evőeszközök, tányérok, poharak, mikrohullámú berendezés, kenyérpirító, hűtő, kávé és teafőző.

 Idényhez és a falusi jelleghez kötött tevékenységeinkbe szívesen bevonjuk az ide látogatókat:

- tojásírás és tojásfestés húsvétkor, húsvét másnapján a lányok kölni vizet , a fiúk írott tojást kapnak locsolkodás alkalmából

- hárs és akácvirág gyűjtés, megszárítva télire testet-lelket gyógyító tea lesz belőle

- nyár - aratás: megpróbálható a kézi aratás kaszával, hajnalban avagy éjszaka (a hőség miatt),  kaszásnak járó étekkel, itallal.

- ősz - betakarítás: kukorica törés, krumpli ásás, kukorica szár behordás (ebből épül a legjobb bungi a gyerekek szerint), szőlőnk sajnos nincs, de a faluban akad még aki szüretel, így a must és murci kóstolás sem maradhat el ilyenkor

- tél: csodás domborzati viszonyaink miatt adott  a szánkózás, síelés, hóember építés, ha pedig "száraz" telünk van,  üdítő sétát tehet a természet kedvelő, a kilátás mesés. Téli program falu helyen a disznóvágás, ez alkalomból várjuk a kalandra, friss hurkára, sült kolbászra éhes segédeket.

- Vadászok és túrázók előnyben, az ő programjuk bármely napon adott, egyeztetni csak az időjárással kell.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(J.Dániel, 2015.09.14 14:50)

Ezen a hétvégén esedékessé válna látogatásom, kérem e-mailben egyeztessünk.

Szép napot,
Dan (dansheperd@gmail.hu)

Bacska

(Z. Ágnes, 2010.03.19 17:12)

Érdekes lehet ebben a házban nyaralni. Alkalomadtán kipróbáljuk.